Menü
içinde , ,

Attack on Titan 4. Sezon 11. Bölüm İncelemesi: Düzenbaz

Attack on Titan 4. Sezon 11. Bölüm İncelemesi: Kaya, Sasha’nın Kurtardığı Küçük Kız

Attack on Titan 4. Sezon 11. Bölüm İncelemesi: Kaya, Sasha'nın Kurtardığı Küçük Kız

Attack on Titan 4. Sezon 11. Bölüm İncelemesi: Düzenbaz

Gabi ve Falco bazı canavarlarla vakit geçirirken Eren, biraz yavaş ama gergin bir Attack on Titan bölümünde kendilerine ilham verir.

Görünürde, Attack on Titan 4. sezon 11. bölüm “Düzenbaz” adlı bölümünde (yani 70. bölüm), Gabi ve Falco’nun Eldian’ın yakalanmasından kaçarken kendileri için seçtikleri takma adlar, “Mia” ve “Ben” dir. Bununla birlikte, daha derin bir düzeyde, Gabi ve Falco’nun davaları sahtedir. İnandırıldıkları hikayeler ve yaşadıkları durum sadece bir manipülasyondan ibarettir. Bunun yanı sıra düzenlenen bütün operasyon sahtedir. Bu bölümde tamamen dürüst ve açık olan tek kişi Kaya ve Gabi ile Falco’nun karşılaştığı diğer Eldianlılardır. Bu o kadar çok aldatmacayla dolu bir dünya ki, inanılmaz canavarlar insanlar gibi taklit edebiliyorlar. Diğer karakterler sık ​​sık duydukları ve inandıkları yalanlarda kendilerini kaybediyor. Bu nedenle, “Düzenbaz” bölümündeki tek gerçek, Paradis Adası’ndaki insanların Gabi ve Falco’nun yok etmek için eğitildikleri iddia edilen canavarlar olduğudur.

Doğru Sanılan Yanlışlar Ortaya Çıkıyor

İkili, nazik bir aile onlara barınak verdiğinde ve onlara misafirperverlik gösterdiğinde, Eldian şeytanlarının daha insani bir yönüne şahit olurlar.

“Düzenbaz”, Marley’e doğru yürürken, Gabi ve Falco’yu öne çıkarıyor. İkili, nazik bir aile onlara barınak verdiğinde ve onlara misafirperverlik gösterdiğinde, Eldian şeytanlarının daha insani bir yönüne şahit olurlar. Attack on Titan’ın bu son sezonunda, bu karakterlerin hikayenin tamamını bilmediği gayet açık. Şu anda tarafların hangi hikayeye inandığına bağlı olarak karakterlerin ikili oynadığı sezilir durumda. Gabi, Sasha’yı vurduğundan beri, Falco’dan çok farklı bir yoldaydı. Ancak ikisi, kendilerine giderek daha az anlamlı gelen bir dünyada hala birbirlerinin arkasını kollayıp birbirlerine destek olan bir ikili haline geldiler. (İnandıkları kişilerin davalarına sırt döndüklerine şahit oldular.) Kaya’nın, Falco ve Gabi ile girdiği diyaloglarda taraflar birbirlerinin hikayelerinden bir haberdir. Herkes duyduğuna inandığı ya da inandırıldığı için arkası boş bir savunma görüyoruz Gabi ve Falco’dan.

Önceki Bölümlerde Sasha Blouse’un Kurtardığı Küçük Kız, Kaya’dır

Kaya küçükken bir dev tarafından yenilecekken bir kızın onu kurtardığından bahseder. Bu karşılaşma böylelikle anlam kazanır. Çünkü Kaya’yı kurtaran kız, Sasha’dır. Önceki bölümlerde de Sasha’nın Gabi tarafından öldürüldüğüne şahit olduk. Falco ve Gabi, Kaya’nın sakinliğini ve güvenilir tavırlarına şahit olunca şaşırırlar. Aslında Marley ulusu altında eğitim alırken, aldıkları eğitimde Paradis Adası halkının saf şeytanlar olduğu durmadan tekrarlanırdı. Anlatılanla gerçekte olanı karşılaştırılınca durumda bir gariplik olduğu gayet anlaşılır.

Kaya’nın gerçeği bildiğini anladığı an tırmıkla ona saldırmayı bile düşündü.

Falco, önündekinin bir insan olduğunu düşünürken, Gabi Eldialıların canavar olduğu görüşünü korumak için aralarına daha fazla engel koymaya çalışıyor. (Düşünsene yıllar boyunca sana anlatıların hepsi bir uydurmaca ve yalan üzerine kurulu bir hikaye yüzünden kendi vatandaşlarına nefret besliyorsun.) Saldırganlığını körükleyen yangının sönmesine izin veremez bu yüzden. Falco, Gabi ve Kaya’nın, inandıkları doğruları nasıl birbirlerine aktardıkları ve bunların nasıl bir araya gelip onlara neler olup bittiğini doğru bir şekilde gösterebildikleri de büyüleyici. Bu sahneler kişilerin takip ettikleri ibrelerin uydurmaca mı yoksa gerçek mi, sorgulamasına neden olur. Falco’da bunu hissedebiliyoruz ama Gabi bununla savaş halinde. Falco ve Kaya bu kusurlu gerçeği kabul edebilirler. Ancak Gabi şu anda üzerinde bulunduğu yoldan sapmamak için fazla ileri gitmiştir. Kaya’nın gerçeği bildiğini anladığı an tırmıkla ona saldırmayı bile düşündü.

Gabi ve Falco’nun Sığındığı Evin Sahibi Sasha’nın Ailesinindir

Elbette, tüm bunlara bir başka çarpık seviye de, evlerini ve kalplerini Gabi ve Falco’ya açan Eldialıların aslında Sasha’nın ebeveynleri olmasıdır. Bu, mutlaka açık olan bir ayrıntı değil, Gabi ve Falco’nun öğrendiği bir ayrıntı da değil. Bu, Attack on Titan’ın bu misafirlerde The Last House on the Left veya A Clockwork Orange’ın tam olarak gitmediği anlamına geliyor. Ancak tüm bunların karmaşıklığına başka bir katman daha ekliyor.

Bir ulusun idealleri, orada yaşayan herkes adına geçerli değildir. Ne Eldian halkının ne de Marley halkının kötü olmadıklarına dair mükemmel bir sahne olmuş. Ama bu yerlerden gelen bazı kötü insanlar da var. Blouse ailesi kayıp çocuklar için özverili bir yetimhane işletebilirken, diğer Eldialılar isyan hakkında çığlık atıp hükümeti tehdit edebiliyor. İnsanların sahip olduğu duygular ve o sahip olduğu duygular doğrultusunda iş yaptıklarını gayet iyi göstermişler. Herkes arasında ortak olan tek şey, bu insanların bir şeye inanmak istemeleridir. Ancak bu arzunun daha tehlikeli ve sağlıksız şekillerde tezahür etmesi de var.

Gabi ve Falco’nun Düşünceleri Değişecek Mi?

Armin ve Mikasa’nın şu anda Eren ile çalıştıklarıyla aynı kesin farkındalık ve bu iki figür arasında paralel şekilde bulunuyor.

“Düzenbaz” bölümünde ilginç bir dönüş, bu doğanın çoğu bölümünün inatçı bir karakterin gözlerini açmanın bir yolu olarak işlev görmesidir. Kaya, bölümün son anlarına kadar Gabi’ye nezaket gösterir. Ancak deneyiminden hiç değişmemiş gibi görünmektedir. Aslında Gabi’nin, eve dönmelerine yardım ettikten sonra Kaya’yı öldürmesi muhtemel görünüyor. “Düzenbaz” bölümü, Gabi’nin karakteri için klişe bir dönüm noktası olarak işlev görmüyor ve bunun yerine Falco’yu arkadaşının masumiyetini kaybetmesi yüzünden korkutuyor. Armin ve Mikasa’nın şu anda Eren ile çalıştıklarıyla aynı kesin farkındalık ve bu iki figür arasında paralel şekilde bulunuyor.

Eren, tehlikeli dürtülerini ikiye katlar ve Gabi, kendisine verilen rolden kurtulmaya çalışırken aynı şeyi yapar. “Düzenbaz” bölümünde, kendisine bakmaya gelen gardiyanı muhtemelen öldürdüğü ve giderek daha az provokasyonla bir çözüm olarak cinayete yönelmeye hazır olduğu gerçeği gösteriliyor. Gabi, tıpkı Eren gibi tarihi yeniden yazmaya hazır. Attack on Titan’ın bu anlatıları nasıl yan yana getirmeye devam ettiğini görmek büyüleyici.

Eren ile Gabi’nin Davranışları Birbiriyle Örtüşüyor

Her bölüm Eren’i biraz daha ürkütücü ve affedilmez kılıyor. Gabi’ye karşı ve misyonuna eşlik eden bir ölçüde empati vardı. Ancak atalarının günahlarından masumları sorumlu tutma öfkesi, Eren’in bakış açısına şok edici bir şekilde benziyor. Bu durum hoş karşılanacak cinsten değil. Bu iki zıt joker kartın çarpışmaya yaklaştığını görmek inanılmaz derecede tatmin edici. Bu noktada Gabi ile olan her sahne, Eren’le olan sahneler kadar elektrik üretiyor. Ve Gabi hala sıradan bir kız ve henüz bir Titan’ı bile miras almadı.

“Düzenbaz” bölümü nasıl bu kadar özgün bir şekilde Gabi ve Falco’nun gezisine odaklanmış durumda? Eldia ile ilgili daha büyük sorunlara ve Reiner’in sürpriz bir manevra olarak savaşa nasıl hazır olduğuna dair sahneler var. Ne yazık ki güçsüz durumdalar ve Zeke’nin Eren ile planının ne kadar derin olduğuna dair hiçbir fikirleri olmamalarına rağmen bunu istiyorlar. Ancak Attack on Titan 4. sezon 11. bölüm, anlatısını yavaşlatan ve malzemenin nefes almasına izin veren bir başka Attack on Titan girişidir. Aksiyon durmuş siyaset ve masa başı oyunları başlamıştır. Bu kötü bir şey değil, ancak bu bölümdeki insanlaştırma konusu, anime’nin daha önce pek çok kez işlediği bir şey. Görünüşe göre bu sezon aynı anda daha fazla materyali konu edinebilir. Ancak geriye yalnızca beş bölüm kaldığı için Attack on Titan’ın başka bir planı var gibi görünmeye başladı.

Attack on Titan 4. Sezon Bölümleri Hikayeyi Anlatmaya Yetmeyebilir

Kurulan tempo ile bu 16 bölümün tüm mangayı kapsaması imkansız görünüyor. Daha muhtemel olan, on bölümlük bir “Final Season: Part Two” ya da en azından materyali tamamlayan bir ya da iki filmin duyurulacak olmasıdır. Bu tamamen bir spekülasyon, ancak bu bölümlerin aceleye getirilmeden başka bir şey hissetmesi veya daha fazla içeriği kapsamak için önemli nüansın feda edilmesi rahatlatıcı. Sadece “Düzenbaz”da, bölüm tematik olarak zengin olsa bile biraz seyrek geliyor.

Attack on Titan 4. sezon 11. bölüm, Attack on Titan’ın son sezonunda fırtına öncesi sessizlik gibi geliyor. Geçici bir sakinlik, bu bölümün Gabi, Falco ve onların ilgili dönüşümlerini ön plana çıkaran bazı tatmin edici materyalleri keşfetmesini sağlar. Çatışmalarla dolu bir giriş ve ileride daha fazla trajedinin olduğu gayet açık. Sonuç olarak Attack on Titan 4. sezon 11. bölüm “Düzenbaz” en heyecan verici bölüm değil. Ancak Falco ve Gabi’nin burada aldıkları kararlar, sezonun geri kalanında olayların gidişatını belirleyecek.

Yorum Bırakın

Yazar Nicolas

Sitemiz üzerinden sinema sektörüne dahil olan her şey ile ilgileniyoruz. Diziler de buna dahil. Normalde Youtube ve İnstagram üzerinden işimizi yapıyorken(dizi film eleştirileri, replikleri, haberleri), sitemizden ise daha geniş bir skala üzerinden paylaşımlarda bulunuyoruz. Örneğin; mantık, felsefe, derinlemesine alt metin eleştirileri gibi diyelim. Yazmak istediğim çok konu başlığı var ama gün geçtikçe yazılan yazılarda bu konulara şahit olacaksınız zaten.

E-Mail: nicolas@devasafikir.com

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla