Menü
içinde , ,

Attack on Titan 4. Sezon 12. Bölüm İnceleme: Önder

Attack on Titan 4. Sezon 12. Bölüm: Eren Yeager Bir Devrim Hareketi Başlatır

Attack on Titan 4. Sezon 12. Bölüm: Eren Yeager Bir Devrim Hareketi Başlatır

Attack on Titan 4. Sezon 12. Bölüm İnceleme: Önder

Attack on Titan 4. sezon 12. bölüm, Eren’in yaptıklarının yankıları, tedirgin edici bir duruma ilham verirken hissediliyor. Bir patlama ile rahatsız edici bir nedene ilham veren Eren’in sonraki hamlesi ne olacak?

“Elbette, bunların hepsi benim vahşi spekülasyonumsa, iyi olurdu.”

Attack on Titan 4. Sezon 12. Bölüm “Önder”

Attack on Titan’ın bu son sezonunun ana ilkelerinden biri, her bölümün gerçeğin nerede yattığı, kahramanların gerçekte kim olduğu ve tam anlamıyla bir Tanrı kompleksinin tehlikelerinin neler içerdiğiyle oynanmasıdır. Bununla birlikte, “Önder” yani Attack on Titan 4. sezon 12. bölüm, propaganda ve isyanın tüyler ürpertici tehlikelerini yepyeni ve korkunç bir açıdan göstermek için bu fikirlerin gelişmesine izin verir. “Önder”, ham öfke veya korkmuş itaat yoluyla ifade edilip edilmediğine bakılmaksızın kırılma noktalarına ulaşan güçlü bireyleri araştırıyor. Eldia ve Marley’in son eylemlerinin tümü, Eren de dahil olmak üzere belirli karakterleri nihayetinde geri dönüşü olmayabilecek noktaya iten, çok tehlikeli olaylar zincirini harekete geçirdi. Bir nevi devrim olarak nitelendirilebilecek bir hareket ve örgütlenme diyebiliriz.

Attack on Titan’ın önceki bölümü “Düzenbaz” üzerine, Gabi ve Falco’nun kalplerini onlara açan Eldian ailesine tepkisi şeklinde propaganda ve beyin yıkamanın tehlikelerine karşı bir bakış attı. İkisi büyük ölçüde pasif ama “Önder”, Eren’in esaretinin sonucu olarak tehlikeli bir ayaklanma oluştuğunda bu fikrin çok daha korkunç bir örneğini gözler önüne seriyor.

Survey Corps İçerisinde Ayaklanma Başlıyor

Survey Corps İçerisinde Ayaklanma Başlıyor

Yelena ve Floch bu yeni karakterlerin en ilgi çekici iki karakteridir. Ancak değerlerini gerçekten tüyler ürpertici bir şekilde sergilerler. Eren, hala Dot Pixis ve Darius Zackley’in merhametine kalmış bir tutukludur. “Önder”, bölüm boyunca ayaklanmayı ve insanların Eren’in hapsedilmesi üzerine hissettiği öfkeyi sürekli olarak gösteriyor. Bu, Zackley ve diğer birkaç kişi, Eren’in kaçışını kolaylaştırmaya yardımcı olacak bir bombalama sonucu öldürüldüğünde kaynama noktasına ulaşır.

Eren veya Reiner gibi bir karakterin ahlaki bozukluğuna sahip olması hazmedilebilir bir şeydir.

Eren veya Reiner gibi bir karakterin ahlaki bozukluğuna sahip olması hazmedilebilir bir şeydir. Ancak Attack on Titan’da bu türden şiddetli bir isyana sürüklenen sıradan bireyleri görmek ve buna bir ilerleme gibi davranmak yeni ve rahatsız edici bir burum olsa gerek. Eren’in kaçmasına ve bu yeni sistem karşıtı örgütü kurmasına yardımcı olan grubun hepsi, yeni Survey Corps üyeleridir. Bu prestijli grubun gelecek neslinin etkilenebilir anarşistler olduğunu çok kasıtlı şekilde hissediliyor. Zackley’e karşı bu isyan ile Kongre Binası’nda son zamanlarda olanlar arasında paralellik kurmamak zor.

Belli ki kasıtsız bir tesadüf ve Eren, Trump benzeri bir figür olmaktan çok uzak. Ancak bu gerici tutum maalesef hala hayatta ve iyi olduğu için bu hikaye daha ileri görüşlü hale geliyor. Eren hala kahraman olabilir ve belki planı bu savaşı bitirebilir. Ancak eylemlerinin bu komploculara, neredeyse neşe içinde masum hayatları almaları için ilham verdiğini inkar etmek mümkün değil. Bu oldukça korkutucu bir şey. “Kalplerinizi adayın” iyimser bir slogan, ancak unutulmaz bir savaş çığlığı gibi hissediliyor.

Eren’e nasıl yardım edecekleri konusunda Mikasa, Armin ve Eren’in gerçek arkadaşlarının şüpheye düşmesi de son derece etkilidir.

Bu dönekler, sorunu çözmek için bir şeyleri havaya uçurduğunda, Eren’e nasıl yardım edecekleri konusunda Mikasa, Armin ve Eren’in gerçek arkadaşlarının şüpheye düşmesi de son derece etkilidir. Bu gevşek düzenden kopan izcilerle aynı tarafa geçen Eren’in geleceğini değişken bir yere yerleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda Armin ve Mikasa’yı Eren’den giderek daha alakasız ve kopuk hissettiriyor. Armin iyimser kalmaya çalışıyor. Ancak giderek daha çok, kendisini Eren’in bir hain olmadığına gerçekten ikna etmeye çalışıyor gibi hissediyor.

Eren, Eldian İmparatorluğunu Kurtarabilecek Tek Kişi!

Eren’in amigo kadrosu, her geçen bölümde eski müttefiklerinin daha azından oluşuyor. Bunun yerine mevcut sayıyı arttırmak yeni gözcülere daha açık hale geliyor. Floch, Yelena ve arkadaşları, Eren’i pragmatik bir şekilde incelemek yerine körü körüne bir Tanrı gibi davranır. Bağlılıkları, her türlü muhalif görüşün infaz sebebi haline geldiği korkutucu bir seviyeye ulaştı. Eren’in “Eldian imparatorluğunu kurtarabilecek tek kişi” olduğuna dair açıklamaları, parlak bir eğilimden çok bir tehdit gibi geliyor.

Eren’in bu isyan içinde yeni liderlik pozisyonunu nezaketle kabul ettiği sahne, sert bir kaya gibi çarpıyor göğsümüze. Anakin’in karanlık tarafa geçerek Darth Vader oluşunu andırıyor. Dizi, kasıtlı olarak Eren’i idolleştiren ve neredeyse tamamen farklı bir karakter gibi görülmesini iyi yansıtıyor. Mikasa ve Armin’in, Eren’e olan gergin ve tereddütlü desteği bu anın yankılanmasını ve daha da ön plana çıkmasını sağlar. Attack on Titan 4. sezon 12. bölüm “Önder”, böylesine muzaffer bir tavırla yükselen sonuç sahnelerinde, farklı türde bir süslü müziğe yer veriyor. Eren ile eski arkadaşları arasında çizilen kumdaki çizginin vurgulanmasına yardımcı oluyor.

Özellikle de Eren’in hikayesi önceki bölümde Gabi’nin isyanıyla mevcut fikirlerin bir uzantısı olarak görüldüğünde, birbirine benziyor.

Attack on Titan, aksiyonu hazırlamak ve hareket halindeki ana planı düzgün bir şekilde ortaya çıkarmak için birkaç bölüm daha izlettirdi bizlere. Ancak “Önder” hayranların beklediği agresif geri dönüşü veriyor. Attack on Titan 4. sezon 12. bölüm, mümkün olan en iyi şekilde şüpheli ve duygusallığı hissettirdi. Özellikle de Eren’in hikayesi önceki bölümde Gabi’nin isyanıyla mevcut fikirlerin bir uzantısı olarak görüldüğünde, birbirine benziyor. Her ikisi de egoları tarafından yönlendirildikleri büyük çabalara girişmeye hazırlar. Her ikisi de bölümün başlığında atıfta bulunulan isimsiz “Önder” işlevi görebilir. Ancak bu, liderlik ettikleri kişileri doğru yönde yönlendirdikleri anlamına gelmez.

Ve son olarak, bölümün sonlarına doğru Pieck’i (Cart Titan) kılık değiştirmiş olarak gazete okurken görüyoruz. Sessizce etrafı gözetliyordu. Anlaşılan Reiner’ın planını uygulamaya koyulmuşlar. Gelecek bölüm için şimdiden aksiyonun fitili ateşlenmiş durumda. Bakalım bu iki taraf arasında tekrardan büyük bir savaş olacak mı? Yeni kayıplar olur mu bilinmez ama belli ki çok can yanacak.

Yorum Bırakın

Yazar Nicolas

Sitemiz üzerinden sinema sektörüne dahil olan her şey ile ilgileniyoruz. Diziler de buna dahil. Normalde Youtube ve İnstagram üzerinden işimizi yapıyorken(dizi film eleştirileri, replikleri, haberleri), sitemizden ise daha geniş bir skala üzerinden paylaşımlarda bulunuyoruz. Örneğin; mantık, felsefe, derinlemesine alt metin eleştirileri gibi diyelim. Yazmak istediğim çok konu başlığı var ama gün geçtikçe yazılan yazılarda bu konulara şahit olacaksınız zaten.

E-Mail: nicolas@devasafikir.com

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla