Menü
içinde , ,

Attack On Titan 4. Sezon 8. Bölüm incelemesi: Gabi, Sasha ‘yı Neden Vurdu

Attack On Titan 4. Sezon 8. Bölüm: Zeke ve Levi’nin Planı

Attack On Titan 4. Sezon 8. Bölüm: Zeke ve Levi'nin Planı

Attack On Titan 4. Sezon 8. Bölüm İncelemesi: Gabi, Sasha'yı Neden Vurdu

Attack On Titan 4. Sezon 8. Bölüm incelemesi

Attack on Titan 4. sezon eğlence dünyasına hükmetmeye devam ediyor. Attack on Titan 4. sezon 8. bölümden sonra dünyanın dört bir yanındaki hayranlar Gabi’nin Sasha’yı neden öldürdüğünü merak ediyor. Attack On Titan 4. Sezon 8. Bölüm incelemesi.

Attack On Titan 4. Sezon Spoiler!!!!!

Spoiler Alert!!!!: Bu yazı, Attack on Titan 4. sezonun yakın zamanda yayınlanan bölümleri hakkında olacak.

Eğlence dünyasında şu anda Attack on Titan kadar popüler olan başka bir dizi olmayabilir demek isterdim, ama herkesin zevk aldığı bir kategoriye ait anime var. Ben genellikle ‘troll’ animeleri seviyorum. (One-Punch Man tarzında)

Attack On Titan 4. Sezon 8. Bölüm tüm dünyada yayınlandı. Bu bölüm anime hayran kitlesini salladı. Olanlar hem dramatik hem de kafa karıştırıcıydı.

Genç Savaşçı (Titan) Adayı Gabi’nin elindeki tüfekle ölümünün ardından, Sasha’ya ithafen sosyal medyada çok sayıda tweet atıldı. Gabi, Sasha’yı neden onu öldürdü?

Attack On Titan 4. Sezon 8. Bölümde Neler Yaşandı?

Attack On Titan 4. Sezon 8. Bölüm, anime dünyasını şok eden ayrıntılar ve gizemlerle duygusal bir travmadan başka bir şey değildi.

Açılış sekansı, Eren’in Reiner’e bir yumruk atması ve ekibin Zeplin ile Internment Zone (Staj Bölgesi)’dan kaçmasıydı.

Bu sahne bildiğiniz merhamet kokuyordu. Bildiğin 4. sezona taş kalpli olarak başlayan Eren Jaeger/Yeager, sırf acıdığı için hem Jaw Titan (Porco)’ı hem de Armored Titan (Reiner Braun)’ı öldürebilecek fırsatı ve imkanı varken, bunu yapmadı. Armored Titan yani Reiner Braun Eren’in annesinin ölmesinin baş sorumlusu. Başka açıklaması yok bu olayın. Paradis Adası halkının travmalarının sebebi, Reiner Braun’dur. Ama gel gör ki Eren ona merhamet göstererek izleyenlere ters köşe yaptı. Elbet bu merhametin bir sebebi vardır.

Reiner Braun’un bilinci yerindeydi. Tüm olan biteni gördü. Jaw Titan’ı kurtardıktan sonra bir yumrukla çenesi parçalandı ve perişan oldu. Eren’in merhametinden sonra bilinci kapandı ve bayıldı.

Buradaki Eren’in göstermiş olduğu merhamet, Reiner’daki pişmanlıktan dolayı büyük ihtimal. Yaşananlardan sonra Eren’i görünce diz çöküp her şeyin sorumlusu olarak kendini gördüğünü söylemişti, hatırlarsanız. Şimdilik bu olayı buna bağlıyorum. Çünkü Eren, herkesi yok etmek için söz vermişti. Ama Falco’yu tanıyınca herkesin kötü olmadığına kanaat getirdi. Bu yüzden daha oturaklı ve soğuk kanlı düşünüyor artık. Kin gütmek yerine sakin kalıyor ve olayların arkasındaki plana odaklanıyor. Eren’in bu hal ve tavırlarını 2 veya 3 sayfa övebilirim ama burada kesmem gerekiyor.

Bununla birlikte, Gabi, zeplini kormakla görevli olan Lobov’u vurur. Onun teçhizatını yani ODM donanımını kullandı. Böylelikle zepline sızmayı başardı. Ona son anda tutunan Falco ile birlikte zepline bindiler.

Gabi, elindeki tüfeği ile izcilerin olduğu kalabalığa ateş eder. Mermi o kalabalıktaki Sasha’ya gelir. Ne yazık ki Sasha bundan kurtulamaz ve ölür.

Savaşçı adayı Gabi ve Falco yakalanıp, bağlanır ve Levi’ye götürülür.

Gelecek Bölümler Hakkında Spoiler Olabilir. O Yüzden Okurken Dikkat Edin!

Burada dananın kuyruğu kopuyor resmen. Çünkü Gabi ve Falco, Levi’ye götürülünce orada Zeke’i görürler. Devamında ise bu saldırı planına Zeke’in de dahil olduğu ortaya çıkar. Bu adam annesi ve babasını ele vermişti, dedesi ve anneannesini korumak için. Annesi de hatırlarsanız eğer kraliyet soyundan geliyordu. İşte bu kısım çoğu izleyicinin afallamasına sebep oldu.

Geçmişe bakıyorsunuz, gördükleriniz karşısında çıkabilecek sonucun uzağında bir durum var ortada. İş birliği yapabilir diyeceğiniz en son kişi, Survey Corps ile iş birliği içinde. Bu sonraki bölümleri oldukça etkileyecek bir durum. Kaldı ki Zeke’nin şu an böyle bir şeyi kabul etmesinin geçmişle bir bağlantısı olabilir. Belki geçmişte yani flashback sahnelerinde bize gösterilmeyen bazı durumlar vardır. İlerleyen bölümlerde Zeke’nin neden taraf değiştirdiği, yapılan planın ne olduğunu daha iyi açıklaması adına flashback sahneleri görebiliriz. Planın ne olduğunu zaten göreceğiz flashback sahneleriyle, o kesin ama Zeke’nin düşüncelerinin neden değiştirdiğini daha iyi anlamamız için bir kaç flashback sahnesi gerekiyor.

Pieck, O Askerin Kim Olduğunu Hatırlıyor

Pieck, onları tuzağa düşüren askerin sakalının sahte olduğunu düşünüyor ve onun kim olduğunu hatırlıyor.

Pieck, onları tuzağa düşüren askerin sakalının sahte olduğunu düşünüyor ve onun kim olduğunu hatırlıyor. Ben onu ilk başta Armin sanmıştım ama değilmiş.

Daha önceki Paradis Adası Operasyonu başarısızlıkla sonuçlanınca, Marley, Paradis Adası’na keşif gemisi yollamıştı. Keşif gemisi kayıp olarak kayıtlara geçti. Gemiye ve mürettebatına ne olduğunu bilinmiyor.

Komutan Magath, Pieck’e onun olduğunu nerden anladın diye soruyor. Pieck, o kadının kendisinin ilgisini çektiğini belirtiyor. Devamında ise o kadının Zeke’nin adamlarından biri olduğunu açıkladı.

Yaşanan Savaşın Ardındaki Gizli Plan

Bu noktada Zeke ile Levi’nin yaptığı konuşmayı ve Pieck’in sözlerini hesaba katarsak, Zeke, çok büyük bir hainlik yapmış Eldianlılara ve Marley’e. Pieck açısından durum o şekilde cereyan ediyor. Ama belli ki Zeke ve Levi’nin farklı bir planı var.

Attack on Titan 4. sezon 8. bölümde, Gabi, Survey Corps’un Marley’e yaptığı saldırıdan dolayı intikam almak için Sasha’yı öldürdü. Çünkü yapılan saldırı, savaşçı adayları arasında yer alan Zofia ve Udo’nun ölümlerine sebep oldu.

Gabi’nin bakış açısından, bu, Sasha’dan kişisel intikam almaktan ziyade, Zofia ve Udo’yu öldüren saldırıya verilen bir cevap oldu.

Hiç şüphe yok ki, Sasha Attack on Titan’daki en sevilen karakterlerden biriydi.

Sasha, Attack On Titan 1. sezondan beri dizinin bir parçası olan ve yemek temelli mizahıyla sayısız eğlence anı yaşatan bir karakter.

Sayısız hayran, sosyal medyada ona saygılarını sunarak Attack On Titan karakterlerinin dünyadaki milyonlarca insan için ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

En son Kurtlar Vadisi’nde Süleyman Çakır öldüğünde, hayranlar tarafında böyle bir üzüntü olmuştu.

En son Kurtlar Vadisi’nde Süleyman Çakır öldüğünde, hayranlar tarafında böyle bir üzüntü olmuştu. Olayın Kurtlar Vadisi ve Süleyman Çakır’a geleceğini hiç düşünmemiştiniz değil mi? Bende düşünmemiştim. Umarım Sasha’nın arkasından gıyabi cenaze namazı kılmazlar.

Bu yazıda Attack On Titan 4. sezon 8. bölümü incelemesi olarak değil de biraz daha farklı ele aldım. Sasha’ya biraz fazla yer ayırdım diyebilirim. Aslında burada animenin, aksiyonun yanında dramı da aynı oranda izleyiciye hiç sırıtmadan nasıl aktardığını görüyoruz. Biraz bunun yansıması olarak bu şekilde işledim. Çünkü dramı seven bir halkız. Bu kadar şiddetli savaş sahneleri oluyorsa mutlaka birileri ölecek. Biz animede Survey Corps ile bağ kurunca genelde düşmanlarının zayiat vereceğini düşünüp bir nevi kendimizi kandırmış oluruz. Hajime Isayama, bunu bizlere açıkça gösterdi.

Bu yazıyı tamamen okuduğunuzda 8. bölüm yerine gelecek bölümler hakkında bilgi edinmiş olabilirsiniz. Çünkü tamamen bilgi sahibi olmamak için mangayı bütünüyle okumadım. Pek çok ayrıntıyı bilsem de tam olarak güncel değilim diyebilirim. Bu yüzden ‘spoiler’ başlıklarını animenin bölümlerinden soğumamak için dikkate alınız.

Arkadaşlar duygu ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından belirtirseniz bizler de yazdığımız yazılar dikkate alınıyor mu, bilmiş oluruz. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, iyi okumalar.

Yorum Bırakın

Yazar Nicolas

Sitemiz üzerinden sinema sektörüne dahil olan her şey ile ilgileniyoruz. Diziler de buna dahil. Normalde Youtube ve İnstagram üzerinden işimizi yapıyorken(dizi film eleştirileri, replikleri, haberleri), sitemizden ise daha geniş bir skala üzerinden paylaşımlarda bulunuyoruz. Örneğin; mantık, felsefe, derinlemesine alt metin eleştirileri gibi diyelim. Yazmak istediğim çok konu başlığı var ama gün geçtikçe yazılan yazılarda bu konulara şahit olacaksınız zaten.

E-Mail: nicolas@devasafikir.com

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla