Menü
içinde , ,

Malezya’da Sansür Yasası Nedeniyle Titanlar Şort Giyiyor

Attack On Titan: Malezya’da Titanlar Sansürden Dolayı Elbise Giyiyor

Attack On Titan: Malezya'da Titanlar Sansürden Dolayı Elbise Giyiyor

Malezya'da Sansür Yasası Nedeniyle Titanlar Şort Giyiyor

Titanlar Yerel Sansür Yasası Nedeniyle Malezya’da Kıyafet Giyiyor

Attack On Titan (Titanların) popülaritesi son birkaç yılda katlanarak arttı. Attack on Titan’ın son zamanlarda popüler olmasının ardından manga dünyanın her köşesine yayıldı. Ancak her ülkenin aynı sansür yasalarına sahip olmadığını biliyoruz. (Dini inanışlara göre değişiklik gösteriyor bu sansür yasaları. Titanlar bu sansürlere takıldı.)

2018 yılında, seriyi pek takip etmeyen Malezyalı bir hayran, yerel bir çizgi roman dergisinde Attack on Titan’ın bir panelini gördü ve bir fotoğraf çekmeye karar verdi. Daha sonra resmi çektiğini unuttu ama son zamanlarda diziye olan ilgisi tekrar arttı. Titanlar Malezya’da farklı bir imaja sahip. Hayran, bu imajı serinin diğer hayranlarıyla paylaşmaya karar verdi.

Bir Reddit’te u/flamingthunderbanana adlı kullanıcı, Attack on Titan manga paneline ait olan resimleri bir başlıkla paylaştı: “Malezyalıların yerel sansür yasası nedeniyle Malezya versiyonunda dar pantolon giydiklerini herkesin bilmesini istiyorum.

Titanların Malezya’daki imajını, serinin diğer hayranlarıyla paylaşmaya karar verdi.

Kullanıcı ayrıca, Titan’ın kalçalarını daha fazla ortaya çıkardığı için tamamen geri tepen çıplaklık konusunda çok katı olan yasa hakkında yazıyor. Bir kişi Annie’nin Titan’ının nasıl sansürlendiğini sordu ve kesin olarak bilmediğini söyledi. Ancak bir arkadaşı ona Annie’nin Titan’ına sporcu sütyeni verildiğini söyledi.

Annie’nin Female Titan’ı Nasıl Görünüyor?

Female Titan’ın nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, bizimle paylaşılan manga panellerinde bir çeşit kıyafet giyiyor.

Bu soruyu sorma nedeni büyük ihtimal, Female Titan’ın göğüs hatlarının daha belirgin olmasından dolayı.

Bu soruyu sorma nedeni büyük ihtimal, Female Titan’ın göğüs hatlarının daha belirgin olmasından dolayı.

Titanın “Female” adını alması da bundan kaynaklanıyor herhalde. Female Titan’ın nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, bizimle paylaşılan manga panellerinde bir çeşit kıyafet giyiyor.

Annie’nin Female Titan’ı Nasıl Görünüyor?

Titanlar bir araya geldiklerinde ise pijama partisi varmış gibi bir hava veriyorlar. Görüntü gerçekten çok komik duruyor. Lise dönemindeki kızların pijama partisinden hallice duruyor.

Titanlar bir araya geldiklerinde ise pijama partisi varmış gibi bir hava veriyorlar. Görüntü gerçekten çok komik duruyor.

Titanlar, Malezya’da Sansür Yasasına Takıldı

Bu manga panelleri Malaycaya çevrildi. Kaynaklara göre Attack on Titan çevirisi, Kreko adlı Malezya dergisinde yayınlandı. Şaşırtıcı bir şekilde pek çok Malezyalı taraftar, manganın bu yüksek düzeyde sansürlenmiş versiyonunun var olduğunu bilmiyor.

Manganın bu versiyonunu satın almak isteyen hayranlar varsa maalesef artık bunu yapamazsınız. Çünkü bu dergi Aralık 2019’da kullanımdan kaldırıldı. Ancak abone olabileceğiniz bir E-kitap alternatifi var.

Yorum Bırakın

Yazar Nicolas

Sitemiz üzerinden sinema sektörüne dahil olan her şey ile ilgileniyoruz. Diziler de buna dahil. Normalde Youtube ve İnstagram üzerinden işimizi yapıyorken(dizi film eleştirileri, replikleri, haberleri), sitemizden ise daha geniş bir skala üzerinden paylaşımlarda bulunuyoruz. Örneğin; mantık, felsefe, derinlemesine alt metin eleştirileri gibi diyelim. Yazmak istediğim çok konu başlığı var ama gün geçtikçe yazılan yazılarda bu konulara şahit olacaksınız zaten.

E-Mail: nicolas@devasafikir.com

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla