Menü
içinde ,

Wonder Woman 1984’te Black Adam Easter Egg’i Mevcut

Wonder Woman 1984: Dc’deki Supervillain Black Adam’a Gönderme Var

Wonder Woman 1984: Dc'deki Supervillain Black Adam'a Gönderme Var

Wonder Woman 1984'te Black Adam Easter Egg'i Mevcut

Yönetmen Patty Jenkins’in Wonder Woman 1984’ü, DC’nin kötü adamdan anti kahramana dönüşen Black Adam’ın yakın geçmişine bir gönderme yapmış.

SPOILER ALERT!!!: Aşağıda yazılanlar, HBO Max üzerinden yayınlanan ve seçkin sinemalarda vizyona giren, yönetmen Patty Jenkins’in Wonder Woman 1984‘ü hakkında spoiler içermektedir.

Wonder Woman 1984‘ün çoğu Washington, D.C.’de geçiyor. Ancak Warner Bros.’un devam filminin Mısır’daki sahnesi, en iyi aksiyon setlerinden birine sahip. Çöl konvoyu sahnesi fragmanlarda da gösterilmişti. Aynı zamanda kötü adamdan anti kahramana dönüşen bir karakterdi, Black Adam. Black Adam’ın çizgi romanlarda Bialya ile bağları olan bir ülke. Burada da çizgi roman mekanına gönderme yapılıyor.

Wonder Woman 1984 Filminin Konusu

Wonder Woman 1984 Filminin Konusu

Yönetmen Patty Jenkins’in Wonder Woman ‘ın devam filminde Maxwell Lord (Pedro Pascal), dolandırıcı/hevesli ve bir şirket sahibi olarak karşımıza çıkıyor. Filmde, ona dokunan herkesin arzusunu yüksek bir bedelle gerçekleştiren efsanevi bir nesne olan Dreamstone’a odaklanılıyor. Evet, karakterler bile bunun “Maymun Pençesi” olduğunu fark etmeye başladı. Verdiği kadar da geri alıyor. Ama bu bizim gizli içten içe beslediğimiz arzular olduğu için bizden ne götürdüğünü göremiyoruz. Maymun Pençesi, getirdiklerinin yanında bir de götürdükleri mevcut, onu daha iyi anlatmak adına bir deyim.

Mali başarısı bir kart evinden biraz daha fazla olan bir şarlatan Maxwell Lord. Her seferinde, bir arzu ile imparatorluğunu inşa etme gözüyle Dreamstone (Düş Taşı)’u arıyordu. Aramalarının sonucunda Dreamstone’u ele geçiren Maxell Lord’un dileği ise taşın kendisine dönüşmek. Taşa dönüştükten sonra kendisine dokunan herkesin dileklerini yerine getiriyordu. Tabii bunun bir karşılığı olacaktı. Dilek isteğinde bulunanlardan, ABD başkanına kadar karşılaştığı kişilerin dileklerini yerine getirecek ve karşılığında her birinden istediğini alacaktı. Ve aldı da.

DC Comics: Bialya Hanedanlığı

Ondan atalarının krallığının, Bialyian Hanedanlığı topraklarının tekrardan geri verilmesini dilediğini söyler.

Bu kesinlikle kusursuz bir plan. Maxwell’in planlarındaki amaçlarından biri de Mısır’daki petrol rezervlerini ele geçirmekti. Bu rezervler ise petrol kralı Emir Said Bin Abydos (Amr Waked)’a aitti. Bu yüzden Maxwell’in rotası Kahire, yani Mısır’dır. Petrol kralı, Maxwell Lord’un iş dünyasındaki ani yükselişini görmezden gelir ve onu aşılamak için bir dilekte bulunur. Ondan atalarının krallığının, Bialyian Hanedanlığı topraklarının tekrardan geri verilmesini dilediğini söyler. Siyasi ya da tarihsel bir bağlam verilmez. Ancak dilek gerçekleşir. Said Bin Abydos’un topraklarını ve şehrin en fakir sakinlerinden yaşadığı arazilerini çevreleyen bir taş duvar zeminden yükselir. Yükselen bu duvar şehrin su kaynağının da önünü keserek halk içinde bir paniğe neden olur.

Said Bin Abydos’un topraklarını ve şehrin en fakir sakinlerinden yaşadığı arazilerini çevreleyen bir taş duvar zeminden yükselir.

DC çizgi romanlarında Bialya bir hanedan değil, Orta Doğu’da, Suudi Arabistan’ın kuzeyindeki bir ülkedir. Bialya, 1987’deki 2. Justice League’de tanıtılmıştı. Arkeolog Dan Garrett’ın Blue Beetle Scarab’ını ortaya çıkardığı bir yer olarak hafızalara kazınmıştır. Bunun yanında, son zamanlarda öfkeli Black Adam’ın binlerce sakinini öldürdüğü yer olarak bilinen askeri kontrollü bir ülkedir. Evet, doğru okudunuz.

Black Adam ve Bialya Ülkesinin Ortak Geçmişi

Black Adam, hayatta kalan tek atlı olan Ölüm’ü ararken Bialya’ya gelir.

Wonder Woman ‘dan bağımsız olarak 2006 haftalık çizgi roman serisinin 52. sayısında, Apokolips’in Dört Atlısı (Yurrd the Unknown, Rogga of the Seven Atrocities, Zorrm the Desolate, and Azraeuz the Silent King,) ortaya çıkıyor. Kıtlık, savaş, hastalık (salgın) ve ölümün beden bulmuş halleri… Bialya’yı yakındaki Khandaq ulusuna yıkıcı bir saldırı başlatmak için üs olarak kullandı. Black Adam, karısı Isis ve kayınbiraderi Osiris’in koruması altındaydı. (Akrabalara bak. Bir tek eksik, Mısır’ın Güneş Tanrısı Horus. Ama gel gör ki Horus ise Osiris’in oğlu. Bu nasıl bir soyağacı?) Son olarak ikisi bu süreçte öldürüldü. Black Adam, hayatta kalan tek atlı olan Ölüm’ü ararken Bialya’ya gelir. Acımasız bir saldırı ile Isis ve Osiris’in ölümlerinin intikamını almak için bir katliam gerçekleştirir.

Black Adam’ı Dwayne Johnson Canlandıracak

Dwayne Johnson’ın başrol olarak yer alacağı Black Adam filmi, uzun süredir geliştirilme aşamasındaydı. Hayranlar için nihayet sevindirici haber geldi. Dwayne Johnson kendi Instagram hesabından bir fotoğraf paylaşarak, film için sinyalleri verdi. Uzun süredir geliştirilmekte olan Black Adam filmi, Shazam!’ın spin-off’u ayarında olacak galiba. Projenin uzun zamandır Shazam düşmanını kurgusal Bialya’ya göndereceği düşülüyor. Hatta Wonder Woman 1984’ün Bialyian Hanedanı sahnelerine bakılınca, bu durum biraz şüpheli gözüküyor. Ancak filmin orijinal hikayesi için Black Adam’ın Bialya ülkesinde görünmesi gerekiyor.

Senaryoyu Geoff Johns ve David Callaham birlikte kaleme aldı. Patty Jenkins’in ise filmin yönetmen koltuğunda yer alıyor. Wonder Woman 1984’te Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal ve Natasha Rothwell başrollerde yer alıyor.

Yorum Bırakın

Yazar Nicolas

Sitemiz üzerinden sinema sektörüne dahil olan her şey ile ilgileniyoruz. Diziler de buna dahil. Normalde Youtube ve İnstagram üzerinden işimizi yapıyorken(dizi film eleştirileri, replikleri, haberleri), sitemizden ise daha geniş bir skala üzerinden paylaşımlarda bulunuyoruz. Örneğin; mantık, felsefe, derinlemesine alt metin eleştirileri gibi diyelim. Yazmak istediğim çok konu başlığı var ama gün geçtikçe yazılan yazılarda bu konulara şahit olacaksınız zaten.

E-Mail: nicolas@devasafikir.com

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla