Menü
içinde , , ,

Zack Snyder’dan Justice League Filminin İncelemesi

Snyder Cut Justice League İncelemesi: Alternatif Evren

Snyder Cut Justice League İncelemesi: Alternatif Evren

Zack Snyder'dan Justice League Filminin İncelemesi

Zack Snyder’s Justice League | Official Trailer #2 | HBO Max

Zack Snyder’den Justice League görmek gerçekten güzel. Yönetmenin kesintileri neredeyse yeni bir fenomen. 300 milyon dolarlık ayar için zaten tamamlanan bir gişe rekorunun dört saatlik versiyonundan bahsediyoruz.

Justice League Küllerinden Doğdu

Warner Bros. ve Zack Snyder, Joss’un küllerinden, Studio-Studion’un projeyi aldığında, amansız bir fan kampanyası ile gerçekten istenilen sonuçları elde ettiler. Hayranlar, bir kaç yıl önce San Diego Comic-Con’daki “#Releasethesnydercut” billboardının altında toplandığında, Zack Snyder adalet liginin bitmiş bir versiyonu yoktu. Tabii ki, yönetmenin kendi koleksiyonu için tutulan zor bir düzenleme vardı, Warner Bros’tan tasarruf ettiler. Ancak bitmemiş sahneler, eksik müzikler ve görünüşe göre küçük düzeltmeler gerektiren bu sürüm, önceki fragmanlarda yer alan her sahneyi içeren, harika bir derleme olarak karşımıza çıktı. Yine de bu, daha fazla film, daha fazla Snyder ve nihayetinde daha fazla içerik isteyen hayranlar için çok az şey belirtti.

Justice League 4:3 Formatında Yayında

Justice League 4:3 Formatında Yayında

Zack Snyder’dan Justice League’in, şimdi dediği gibi. Burada, eğer gerçekten istediğiniz daha fazla içerik görmek ise, buna doyacaksınız. Justice League, Snyder versiyonu gerçekten uzun olmuş. 4 saatten fazla süresi ile gözünüzü korkutsa da sandığınız gibi sıkıcı bir film olmamış. Filmin ekran boyutu ise 4:3 ‘tü. Son zamanlarda geniş ekran olarak çıkarılan video klipler ve filmleri düşününce bu karar neden, anlamış değiliz.

Ancak bu detaylar basit bir etki, başka türlü bir film yapımcının iddiaları, aksi takdirde çizgi romandan fazlası için zor bir seçim yapmaz. Snyder’ın başına gelenlerden sonra filmin yönetmenliğinden ayrılması ve Joss Whedon’un o güzelim sahneleri filmden çıkarıp, çoğu epik sahneden yoksun bırakması gerçekten hayranları üzmüştü. Karakterleri canlandıran cast ekibi harika iken ortaya çok basit bir film çıkıyor. Bunda Warner Bros.’un da hatası var. Marvel’in ilk Yenilmezler filminin yönetmeni olması ve yapılan gişe yüzünden Justice League’in başına Joss Whedon getirildi. Aynı etkiyi Jutice League filminde de yapabileceğini düşündüler ama o kadar yayınlanan fragmandan sonra sahnelerin iptal edilip filmin öyle yayınlanması kötü oldu. Warner Bros., Whedon ile beklenilen etkiyi yakalayamadı. Yapılan etkinliklerde hayranların durmadan Snyner’in kesilmiş versiyonunu görmek istemesi ve üzerine Snyder’in sosyal medya hesaplarından ilk versiyon ile ilgili paylaşımlar yapması hayranları iyice heyecanlandırmıştı. Bu olayın devamında bir kampanya başlatıldı. Sonunda Warner Bros. filmin yarıda kalınmış yerinden devam edileceğini açıkladı.

Eksik Sahneler Tamamlandı

Bazı sahnelerin çekilmemiş olması, üzerine bazıların yarıda kalmış olması biraz karışıklığa yol açacak durumdaydı. Hele de oyuncuların tekrardan rollerine dönüp bu sahneleri çekeceği de belirsizdi. Hikaye tamamen yüzeyseldi. Kimse Zack Snyder’in ne kadar derine ineceğini bilmiyordu.

Zack Snyder’ın Justice League’i, Batman v Superman: Adaletin Şafağı filminin kaldığı yerden devam ediyor. Superman’ın ölümünün ardından, bağırışının yankılanması adeta bir zil görevi gördü. Bu yankılanan bağırış bir nevi dünyanın korunmasız kaldığının habercisi oldu. Ve devamında Mother Box aktif hale geldi. Bu çağrıdan sonra portal ile Steppen Wolf, aktif olan Mother Box’ı almaya gelir. Bu sefer Steppen Wolf’un zırhı kendi kendine hareket ediyor. İlk fimden oldukça farklı bir zırhla karşımıza çıkıyor.

Hikaye bu noktalarda aynı devam ediyor. Gelen tehlikenin farkında olan Bruce Wayne (Batman), bir ekip kurmak için kolları sıvar. İlk olarak Arthur Curry yani Aquaman’ı bulmak için yola çıkar. Aquaman’ı bulur bulmasına ama ondan red cevabını aldıktan sonra Gotham’a geri döner. Sonra rotasını Star City’de yalnız başına yaşayan Barry Allen’e ulaşır. Barry Allen (The Flash) bir meta insandır. Bu noktada, ilk filmden farklı olarak Barry’nin babası ile yaptığı telefon konuşmalarını ve Iris West’i kurtardığı sahneleri görüyoruz. Buradaki sahneler oldukça güzeldi. Hele ki geçtiğimiz aylarda yayınlanan Wonder Woman 2 filmindeki efektlerden sonra iyi geldi diyebilirim.

Superman ve Black Suiti

Justice League: Superman ve Black Suiti

Yine bu versiyon ile birlikte yeni gelen sahnelerde, Superman’in yeniden hayata döndürüldüğü sahne ve Martian Manhunter’ın şekil değiştirip Loise Lane ile konuşma yaptığı bölümler yer alıyor. Bu sahneleri görünce hikaye bir nevi anlam kazanıyor ve ne kadar derin olduğunu anlıyoruz. Aynı zamanda, Justice League’in üretiminin başında yapılan sahneler sayesinde Batman v Superman’dan sonra geçtiği iyice hissettiriliyor.

Filmde Superman’in ikonik suiti yerine siyah suiti giymesi biraz tribüne oynanmış gibi dursa da Superman’i siyah suitle görmek güzel hissettirdi. Genel olarak film gerçekten iyi. Oyunculuklar gayet güzeldi. Ben ilk filmdeki sorunun oyunculardan ve performanslarından kaynaklandığını hiç düşünmedim. Oyuncular gayet iyiydi. Hatta 2 karakter için solo film gelirken, diğer karakterler için de solo film çekilmesi düşünülüyordu. Asıl sorun filmin hikayesindeydi. Birkaç kişi bir araya geliyor ve hadi bunu yapalım deniliyor. Ve yapıyorlar. Seyirciyi kendine çekecek ve sürükleyecek bir hikaye yoktu ortada. Zack Snyder ile bu sorun ortadan kalktı. Cevapsız kalan sorular cevaplandı. Ancak yerine yeni sorular geldi.

Hikayenin sonunda Barry’nin geç kalması üzerine oluşan alternatif bir evren gördük. Çünkü Barry koşarken kendi kendine bir şeyler mırıldanıyordu. Kendi geleceğini kendin yazabilirsin gibisinden bir şeyler diyerek koşmaya devam ederken, bu koşu geçmişe yapılan bir koşuydu. Daha öncesinde Barry, annesini kurtarmak için geçmişe koştuğunda sonuçları hiçte iyi olmamıştı. Olayların sonunda var olan evren felakete sürükleniyordu. Bunu hem animasyon filmlerinde hem de çizgi romanlarda bolca gördük. Zack Snyder, bunu bize gösterdi.

Barry, Alternatif Bir Sonuç Yarattı

Batman, sebebi belirsiz bir şekilde Loise Lane’i öldürüyor.

Cyborg’un zamanında Barry’e seslenememesi ve Parademon’un Barry’i vurması dünyanın kurtarılmasını engelliyor. Mother Boxes birleşip senkronize olunca dünya yok olmaya başlıyor. Barry’nin o noktada harekete geçip geçmişe koşması ve geleceği değiştirmesi, başka bir evrende probleme yol açtı gibi. Çünkü alternatif evrende ilk fragmanlarda gördüğümüz Knightmare versiyonu bu sefer filmde görüyoruz. Filmde gördüğümüz bu sahneler Flash’ın geçmişi değiştirmesinden dolayı meydana gelen dünyayı gösteriyor. Batman, sebebi belirsiz bir şekilde Loise Lane’i öldürüyor. Superman kötülerin tarafına geçiyor. Birlikte dünyaya hükmediyorlar. Tüm canlılar ise Darkseid’in emri altına giriyor. Injustice ekibi olarak karşımıza Mera, Joker, Flash, Batman, Joker ve Deathstroke çıkıyor. Burada, fragmanlarda gösterilen Flash sahnesinde Barry Allen’in giydiği suiti tekrar görme fırsatımız oldu.

Burada, fragmanlarda gösterilen Flash sahnesinde Barry Allen’in giydiği suiti tekrar görme fırsatımız oldu.

Justice League Puanım: 8,2 Film Gayet Güzeldi

Justice League Puanım: 8,2 Film Gayet Güzeldi

İlerleyen filmlerde Warner Bros. devam filmlerini ve solo filmleri onaylarsa çok güzel bir genişleme görebiliriz. Ben filmi gayet iyi buldum. Çizgi romanlardan ve animasyonlar yapımlarından DC evrenini takip etmeyen varsa bu film izleyenler için sıkıcı gelebilir. Bu durum oldukça anlaşılır. Ama evrene hakimseniz ve çizgi roman serilerini de biliyorsanız, güzel referanslar olduğunu göreceksiniz. Muhtemelen çekimlerine başlanılması beklenen The Flash filminde de bu konu işlenecek. Alternatif sonuçlar ve evrenler…

Filmin her şeyiyle hazır gibi bir hali vardı. Ya da ilk film o kadar kötü ve eksikti ki bu film bana çok iyi geldi.

Filmin her şeyiyle hazır gibi bir hali vardı. Ya da ilk film o kadar kötü ve eksikti ki bu film bana çok iyi geldi. Filmi akıcı bir şekilde izledim. Karakterlerin kendi hikayelerine biraz daha yer verildiği için karakterlerin sahip olduğu kişilikleri bu yönden hissedebildim. Bana diğer filmlerin bir bileşimi gibi değil de bağımsız bir solo filmmiş gibi geldi biraz. Tek eksi olarak bunu gördüm. Diyaloglar değişmiş gibiydi. Bu güzeldi. Filmin Whedon versiyonunu izleyenler için biraz etkisiz olmuş olabilir ama DC evrenini gerçekten takip eden seyirciyi heyecanlandıracak sahneler vardı. Umarım gelecek filmler için bu karakterler ile devam edilir. Solo filmlerde Warner Bros. oldukça problem yaşıyor. Henry Cavill ve Ben Affleck ile olan sorunlar tam olarak giderildi mi, bilmiyorum. Umarım her şey hallolur ve sevdiğim karanlık tonlarda bir evren görürüm.

Yorum Bırakın

Yazar Nicolas

Sitemiz üzerinden sinema sektörüne dahil olan her şey ile ilgileniyoruz. Diziler de buna dahil. Normalde Youtube ve İnstagram üzerinden işimizi yapıyorken(dizi film eleştirileri, replikleri, haberleri), sitemizden ise daha geniş bir skala üzerinden paylaşımlarda bulunuyoruz. Örneğin; mantık, felsefe, derinlemesine alt metin eleştirileri gibi diyelim. Yazmak istediğim çok konu başlığı var ama gün geçtikçe yazılan yazılarda bu konulara şahit olacaksınız zaten.

E-Mail: nicolas@devasafikir.com

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla