Günümüzün Witcher'ı Geçmişin Superman'i HENRY CAVILL
Günümüzün Witcher'ı Geçmişin Superman'i HENRY CAVILL
içinde , , ,

Günümüzün Witcher’ı Geçmişin Superman’i HENRY CAVILL

Son dönemde The Witcher dizisi ile adından bir hayli bahsettiren İngiliz aktör Henry Cavill, kısa süreliğine Hollywood’un en şanssız adamı olarak görüldü.

Çoğu kişiye göre İngiliz aktör film endüstrisinin gelecekteki en ünlüler kategorisinde yer alması için aranan tüm özelliklere sahipti. Karizmatik bir görünüm, güzel bir aksan, seksi bir çekicilik. Tüm bunlar onun takım elbise içinde parlayan bir yıldız olması için yeter de artar.

2000’lerin başlarına geldiğimizde işler İngiliz aktör için iyi yoluna gidiyor gibiydi. Henry Cavill adı birçok güçlü insanın hafızasında yer edinmişti. McG(Joseph McGinty Nichol)’in 2004 yılında yapılacak olan “Superman: Flyby” filminde Superman rolünü oynaması planlanıyordu ki film yerini “Superman Returns” yerine bıraktı ve Superman rolünü Brandon Routh aldı. İlerleyen zamanlarda işler biraz ilginçleşti ve bazı hevesli Harry Potter hayranları Henry Cavill’in Cedric Diggory olarak rol alması için bir imza kampanyası denedi ama rolü Robert Pattinson canlandırdı. Stephenie Meyer ise Alacakaranlık dizisi için defalarca Edward Cullen rolü için en iyi seçimin İngiliz aktör Cavill olduğunu dile getirse de bu rolü de Robert Pattinson aldı. Yine söylentiler vardı. Cavill’in 2005’te Casino Royale’de James Bond olarak bir çok aktörle ismi anılıyordu. Christopher Nolan’ın Batman’i yeniden başlatmak istediği ve Batman rolü için teklif alacağı da söylentiler arasında vardı.

Zaman ilerledikçe Cavill, hedeflediği büyük çıkışı yapamayacak ve yıldızlar arasında bir yer asla alamayacak gibi görünüyordu. Ama kötü talihi ona gülmeye başlamıştı. Zack Snyder’in Man of Stell filminde Superman olarak rol alacağı konuşuldu. Hayranlar yapılan bu haberlerden memnun görünüyordu. Filmin yönetmeni olacak olan Snyder İngiliz aktöre, “pelerin ve Superman kostümü için mükemmel seçim” dedi. Superman rolünü canlandıracak bir oyuncu için tamamen estetik bir bakış açısından, geniş omuzlardan, karizmatik gülümsemeye ve mükemmel bir şekilde sertleştirilmiş koyu saça kadar kesinlikle idealdi. Daha iyi görünen bir Clark Kent’i kil ve büyü ile bile yapamazdınız.

2013 yılında yeni bir Superman’e ihtiyacımız vardı. Beyaz perdeyi ele geçirmesinden bu yana yedi yıl geçti. Superman, Hollywood’un ve beyaz perde tarihinin en ikonik eserlerinden biri olmaya devam ediyor. Kuşkusuz bu karakterle, özellikle de süper kahraman sinemasının yepyeni çağında ve VFX ile o kadar sofistike bir şekilde, bir erkeğin uçabileceğine gerçekten inandığımız için çok fazla zemin var mıydı? Kaslı bir erkeğin havada uçması normalde diğer erkekleri kıskandırır ama Superman bunu aşmıştı.

Ne yazık ki bu bile Cavill’in karakteri ilerleyen zamanlarda da canlandırması için yetmedi.

Zack Snyder, Justice League filminin de yönetmeni olarak görev yapacaktı. İmzalar atıldı. Cast ekibi belirlendi senaryolar dağıtıldı. Her şey sanki aceleyle yapılıyormuş gibiydi. Çünkü bir rekabet söz konusuydu. Bu rekabet Dc’nin ezeli rakibi Marvel ile idi. İkisi de bir çizgi roman evrenini içinde bulunduran firmalardı. Marvel, beyaz perdede son dönemlerde güzel bir ivme yakalamış, kendi kahramanlarının hayran kitlesini oldukça artırmıştı. Geriye kalan kitlenin beyinlerine de süper kahramanlarının adını kazımıştı resmen. Böyle bir durumda Dc elini çabuk tutmak zorundaydı. Senelerce rakip olarak anıldığı firma kendisini geride bırakmıştı. Dc evrenini 2013 yılında Man of Steel filmiyle yeniden başlatmış Batman v Superman: Dawn of Justice filmiyle de vitesi artırmıştı. Marvel’in Avengers serisinin gerisinde kalmamak içinde Justice League’n gelmesi planlanmıştı. Zack Snyder oyuncu kadrosu ile çekimlere başladı. Bu film çocukların adalete olan inancını tazeleyecek bir yapım olmalıydı.

Snyder’ın Superman’i hem görsel hem de duygusal olarak istenilen noktadaydı. Metropolis halkına iyi niyetiyle yardımsever olduğunu inandırmaya çalışan, ancak sürekli şiddet ve yıkımla karşı karşıya kaldığı için şehri kaosa sürükler gibi görünen bir uzaylı kahraman var önümüzde. Sahip olduğu gücü ve bu gücün verdiği korkuyla dolu bir şehirde insanlara iyi niyetini sunan bir uzaylı. Vizyona girdiği tarihte bu tarzda bir anlatımın izleyicilere niçin cazip geleceğini görmek zor değil. Ama işler Batman v Superman: Dawn of Justice filminde beklenildiği gibi gitmedi. Filmin bir çok sahnesinin çekimi tamamlanmıştı. Ama ilerleyen zamanlarda Zack Snyder’in kızı intihar etmişti. Böyle bir durumda yönetmen koltuğunda oturamayacağını belirten Zack’in yerine Josh Whedon getirilmişti. Çünkü kaybedilen her zaman Marvel’in başarısı olarak yansıyordu tabloya. Josh Whedon, Zack’in kaldığı yerden devam ederse film çıktığında izleyenler Josh Whedon imzası yerine bir Zack Snyder filmi izlemiş olacaktı. Bunun için çekimi tamamlanmış çoğu sahne hiç çekilmemiş gibi rafa kalktı. Senaryo değişti. Filmin adı ve oyuncuları aynı olmasına rağmen farklı bir film çekilecekti. Ama zaman kısıtlıydı. Film çekildi ve vizyona girdi. Film için yapılan yorumlar iyi değildi. Belki de karakterler için en uygun kişiler vardı oyuncu kadrosunda ama senaryo yetersizdi ve ciddiye alınan bir yarış vardı ortada.

Ben Affleck’in canlandırğı Batman için çokta iyi bir film olmadı Batman v Superman: Dawn of Justice. Çünkü Batman neredeyse ayak bağı gibi gözüktü ve yapıcı olarak bir şeyler yapamadı. Superman ve Batman için işler pek iyi gelişmedi. Filmde yer alan hem Affleck hem de Cavill, klasik lider adam kalıbına uyan geleneksel olarak tipte yakışıklı erkeklerdi. Filmde Cavill’ın Superman’i kasları ile doğal bir şekilde toplayabilmesine rağmen, DCEU’nun fanstastik-eril yaklaşımı Batman üzerinde tam tutmadı. İzleyenler arasındaki Batman hayranları için kötü hissettirdi. Affleck asla yapamadı ve film süresi boyunca kendi ağırlığıyla bitkin bir görünüm sergiledi. Filmin açık şekilde yansıttığı maço ihtişamı, az şekilde hissettirilen sıcaklık ve adalet duygularının yanında birazda silik bir mizah vardı. Genel olarak Superman’i canlandıran Cavill’i de kaşlarını çatıp düşmanını yumruklamasından başka bir şeyini göremedik.

Cavill’e veya filmin son derece yetenekli oyuncu kadrosuna rağmen, hikayenin karakterizasyonu o kadar tutarsız ki filmin başarı oranının düşük olması gayet normaldi. Justince League’e baktığımızda, iki yönetmen, bir dizi yeniden çekim ve bir dizi sahne arkası dramadan geçen bir üretim karmaşası görüyoruz. Kahramanımız filmn öncesinde tabuttaydı. Tabuta girmeden önce bıyığı yoktu. Ama Cavill’in bir film anlaşması daha vardı. Bunun için bıyık bırakması gerekiyordu. Mission: Impossible 6 – Fallout filminde canlandıracağı karakter için bıyık bıraktı. Justice League’de de çoğunlukta tabuttaydı. Ama geri dönüşü gerçekleşecekti. Synder’in filminde problem yoktu ama yönetmen değişikliği yüzünden yeniden çekimler başlamıştı. Yeniden çekimler diğer filmin çekimlerine çok yakındı. Bu yüzden Cavill bıyığını kesemezdi. Yeniden çekilmesi gereken sahnelerde Cavill’in çene kısmına CGI uygulandı. Ne rezillikti ama. Asla unutmayacağımız bir olay haline geldi.

Superman tek bir versiyondan ibaret değil. Tüm çizgi roman karakterlerinde olduğu gibi, okuyucuların ve izleyicilerin zevk alabileceği sayısız iterasyon vardır. Her biri kendi değerlerine ve her biri bir şekilde jenerasyonların bir yansımasına sahiptir. Henry Cavill, bilinen Superman versiyonu için mükemmel bir seçimdi. Zack Snyder ve ekibinin anlatmak istediği hikaye bunu pekte kullanamadı aslında. Zack’in senaryosunda, bütün Amerikalılar için yakışıklı, adaletli ve iyilik figürünü alıp dünyada bu iyimserliği yok eden çürümüşlüğü ortaya koymaya çalışan bir Superman olarak geri dönecekti. Böyle bir senaryo görseydik nasıl olurdu acaba? DCEU, animasyonlarda gayet başarılı iken beyaz perdede istenilen başarıya ulaşamadı. Bu başarısızlık bir şeylere mâl oldu.

Cavill’in Superman rolünen ayrılma dedikoduları yayılırken, Superman karakterine en iyi şekilde uyan son adam hayranların elinden kayıp gidiyor gibiydi. Ve beklenilen oldu. Superman’i artık Cavill canlandırmayacaktı. Warner Bros, Superman yerine Supergirl orjin filmi çekmek istiyordu. Son dönemlere ise Cavill’e The Witcher dizisinden başrol teklifi geldi. Bir anda oklar başka bir yöne doğru kaydı. Bu rolüne odaklanmak isteyen Cavill, Superman’i canlandırmayacağını açıkladı. Çünkü Geralt karakterini canlandırmak için çok fazla zamana ihtiyacı vardı. Bu zaman dolduğunda ise Cavill, muhteşem bir performans sergilemişti. Bunu Geralt karakterini canlandırdığı The Witcher dizisine yapılan olumlu yorumlarda hepimiz görmüştük.

Heroic Hollywood’un yaptığı son haberlere göre Warner Bros, Supergirl orjin filmi çekme fikrini rafa kaldırmış gibi gözüküyor. Warner Bros, Supergirl filmi yerine yeni bir Superman filmi çekmek istiyor. Superman rolü için ihtimaller arasında Cavill’in role geri dönme olasılığı da var. Bu durum hayranları oldukça sevindirmiş durumda. Bu bir söylenti olmasına rağmen Superman rolüne Cavill’in geri dönmesi için bir kıvılcım anlamı ifade ediyor. Şu an için net bir şey olmasa da her an her şey olabilir.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Efsane

    Yazar Nicolas

    Sitemiz üzerinden sinema sektörüne dahil olan her şey ile ilgileniyoruz. Diziler de buna dahil. Normalde Youtube ve İnstagram üzerinden işimizi yapıyorken(dizi film eleştirileri, replikleri, haberleri), sitemizden ise daha geniş bir skala üzerinden paylaşımlarda bulunuyoruz. Örneğin; mantık, felsefe, derinlemesine alt metin eleştirileri gibi diyelim. Yazmak istediğim çok konu başlığı var ama gün geçtikçe yazılan yazılarda bu konulara şahit olacaksınız zaten.

    E-Mail: [email protected]