Marvel'dan Armor Wars: Yeni Iron Man Don Cheadle Mi Olacak?
Marvel'dan Armor Wars: Yeni Iron Man Don Cheadle Mi Olacak?
içinde ,

Don Cheadle, Marvel’dan Armor Wars’da Yeni Iron Man Olabilir

Marvel’dan Armor Wars: Yeni Iron Man Don Cheadle Mi Olacak?

Marvel Sinematik Evreninin yıldızı Don Cheadle, yeni duyurulan Marvel Studios serisi Armor Wars (Zırh Savaşları)’da James “War Machine” Rhodes rolünü yeniden canlandırıyor. Zırhlı İntikamcı, Armor Wars ‘da Iron Man kimliğini kullanan bir sonraki kahraman olabilir. Marvel Comics’te, kendini alkole vermiş Tony Stark’ın şirketi lav kusan süper kötü Magma’nın saldırısı altındadır. James Rhodes, sarhoş olduğu zaman ilk kez Iron Man (Iron Man # 170) olarak karşımıza çıkıyor. Yeni Iron Man olarak uzun süreli görev aldı. Bu sürede James Rhodes, orijinal Secret Wars (Gizli Savaşlar)’da Battleworld’e getirilen süper kahramanlar arasında yer alır ve West Coast Avengers’ın kurucu üyesi olur.

Yeni Iron Man olarak uzun süreli görev süresi boyunca Rhodes, orijinal Secret Wars'da yer aldı.
Yeni Iron Man olarak uzun süreli görev süresi boyunca Rhodes, orijinal Secret Wars’da yer aldı.

James Rhodes Çizgi Romanlarda Daha Önce Iron Man Oldu

Armor Wars ‘dan James Rhodes, kısa devre yapan bir Iron Man zırhına pilotluk yapar. (Iron Man sayı # 215- # 216) O sırada uzaydan yeniden girişte neredeyse canlı canlı yanmaya başlar. Bu olayın ardından süper kahramanlığı Tony Stark’a bırakır. İş rakibi Justin Hammer’ın mucidin çalınan teknolojisini süper kötülere satar. Bu durumun ilk Armor Wars destanını (Iron Man # 225) başlatmasının ardından James Rhodes, Stark’a yardım etmeye devam ediyor.

İş rakibi Justin Hammer'ın mucidin çalınan teknolojisini süper kötülere satar.
İş rakibi Justin Hammer’ın mucidin çalınan teknolojisini süper kötülere satar.

Stark, ağır silahlı Değişken Tehdit Tepkisi Savaş Kıyafetini konuşlandırır. Sonrasında Iron Man # 281-283’te Savaş Makinesi olarak Hammer’a karşı savaş açtı. Stark kriyojenik bir süspansiyona girer ve Iron Man # 284’te kamuya açık olarak ölü ilan edilir. James Rhodes, Stark Enterprises binasını saldıran bir grup süper kötüden korumak için ilk kez War Machine (Savaş Makinesi) zırhını kullanır. Ve bir kez daha Iron Man olur. Bu durum Armor Wars projesinde yeniden Iron Man olmasının önünü açabilir.

James Rhodes’in Uzuvları Sibernetik Protezlerle Değiştirildi

James Rhodes, Stark’ın dönüşünden sonra bile War Machine (Savaş Makinesi) olarak çalışmaya devam edecek ve bir terör saldırısında ağır yaralandıktan sonra vücudunun bazı kısımlarını sibernetik protezlerle değiştirmeden önce bir süre emekli olacaktı. Benzer şekilde, Cheadle’s Rhodes, Captain America: Civil War’a iniş yaptıktan sonra tekrar yürümesine yardımcı olmak için sibernetik bacak destekleri alacaktı. Şimdi açıklanan Armor Wars projesindeki rolü acaba ne olacak?

Yıllar sonra, en yakın arkadaşı Tony Stark (Robert Downey Jr.), Avengers: Endgame’de Thanos‘u (Josh Brolin) ve uzaylı ordusunu yok etmek için altı Infinity Stones (Sonsuzluk Taşı)’u kullandığında ölür. Rhodes’u en son Stark’ın Endgame’in kapanış cenazesinde bir katılımcı olarak gördük, ayrıca Cheadle’ın 2010’daki Iron Man 2 ile başlayan orijinal altı resmi sözleşmesinin sonuydu.

Don Cheadle, Armor Wars’da Yer Alacak

Disney Yatırımcı Günü 2020’de Marvel şefi Kevin Feige, Marvel Studios’un Armor Wars için “yolunun devam ettiğini” duyurdu. “Tony Stark’ın en büyük korkusunun gerçekleşmesiyle ilgili bir hikaye: teknolojisi yanlış ellere düştüğünde olan şey bu.” Feige, Cheadle’ın eski düşmanı Justin Hammer’ı (Sam Rockwell) geri getirebilecek orijinal Disney+ serisindeki War Machine (Savaş Makinesi) rolünü yeniden canlandıracağını doğruladı.

2019’da Fandango’da, Endgame senaryo yazarları Christopher Markus ve Stephen McFeely’ye Stark’ın fedakarlığından sonra başka bir Demir Karakterin Iron Man kimliğini alıp alamayacağını soruldu. Markus şu yanıtı verdi: “Kesinlikle, takım elbiseli ve hayatta olan bir sürü insan var.” McFeely ekledi: “Ama ne planladıklarını bilmiyoruz.”

Don Cheadle Karakteri Canlandırmaya Devam Etmek İstiyor

Bu yılın başlarında bir Television Critics Association panelinde Marvel geleceği ve War Machine’in bir filmde mi yoksa yayın dizisinde mi döneceği soruldu. Cheadle, “Bir tane olsaydı, gerçekten onunla ilgilenmek isterdim ve belki Hatta ilk Iron Man’e daha yakın hissettiren bir şey bulurdum. Sanırım artık onunla her yere gidebilirler.”

Cheadle, Rhodes karakterini 2008’de Iron Man’deki rolü başlatan Terrence Howard’dan devraldı. Potansiyel bir War Machine serisinin neye benzeyeceği sorulduğunda Cheadle, “Gerçekten bilmiyorum. Hangisinin olacağına ya da olmacağına dair çok fazla düşünmedim. Bu 11 yıllık bir seyahat.”

Marvel, Disney+ orijinal dizisi The Falcon and the Winter Soldier‘da Kaptan Amerika’nın (Chris Evans) kostümünü ve kalkanını Sam Wilson’a (Anthony Mackie) devredecek. Başka bir Marvel dizisi olan Hawkeye’da, emekli Avenger Clint Barton’un (Jeremy Renner) yeni Hawkeye olması için genç Kate Bishop’u (Hailee Steinfeld) okçu olarak yetiştirmek için eğitimini üstlendiğini görülüyor.

Marvel Studios, Armor Wars için bir çıkış tarihi açıklamadı. Bakalım Marvel nasıl bir yol izleyecek? Rhodes sıradaki Iron Man olur mu bilinmez ama Marvel’de süper kahramandan bol başka bir şey yok.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

      Efsane

      Yazar Nicolas

      Sitemiz üzerinden sinema sektörüne dahil olan her şey ile ilgileniyoruz. Diziler de buna dahil. Normalde Youtube ve İnstagram üzerinden işimizi yapıyorken(dizi film eleştirileri, replikleri, haberleri), sitemizden ise daha geniş bir skala üzerinden paylaşımlarda bulunuyoruz. Örneğin; mantık, felsefe, derinlemesine alt metin eleştirileri gibi diyelim. Yazmak istediğim çok konu başlığı var ama gün geçtikçe yazılan yazılarda bu konulara şahit olacaksınız zaten.

      E-Mail: [email protected]